A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

A 8 legjobb elektromos motor, amit megvehetsz!

2017.07.03. 12:54 Motoros Family

Azon motorkedvelőknek, akik motorozás közben a környezetvédelemre is odafigyelnének, lehetőségük van számos elektromos motor közül válogatni. Környezetünk védelme miatt azonban nem kell lemondanunk a sebességről és a motorozás átfogó élményéről sem. Alább látható néhány elektromos motorkerékpár, amelyeket a legjobbak közül válogattunk össze.

 
Az Alta Motorcycles rögtön két típussal kedveskedik az érdeklődőknek. A Redshift SM 40 lóerővel rendelkezik.

alta-motorcycles-has-two-solid-options-for-those-just-entering-the-market-the-redshift-sm-pictured-here-has-an-output-of-40-hp-and-120-ft-lb-of-torque.jpg

80 mérföldes óránkénti sebességgel lehet vele haladni, töltési ideje pedig hat óra. Aki egy városi motorkerékpárt szeretne, a Redshift egy tökéletes opció lehet, ára pedig 15.495 dollár.

A városi motor mellett az Alta egy off-road motorkerékpárt is a piacra dobott, amely a Redshift MX nevet kapta. A Redshift SM-hez hasonlóan az MX is 40 lóerővel rendelkezik.

for-anyone-looking-to-go-electric-for-an-off-road-experience-alta-also-offers-its-redshift-mx-pictured-here-like-the-sm-it-also-has-an-output-of-40-hp-and-120-ft-lb-of-torque.jpg

Ez a terepmotor 500 dollárral olcsóbb, viszont ezért a használójának meg kell elégednie a maximum 65 mérföldes sebességgel. Az Alta Motorcycles vállalat hírét tovább öregbíti, hogy Martin Eberhard és Marc Tappering, a Tesla két alapítótagja is invesztált az Alta fejlesztéseibe.

Ha egy kis extra élményre vágysz, a Victory Motorcycles „Empulse TT” típusú motorkerékpárja lehet a jó választás számodra, amely 54 lóerős motorral bír.

if-youre-looking-for-an-option-with-some-extra-juice-victory-motorcycles-empulse-tt-has-an-output-of-54-hp-and-61-ft-lb-of-torque.jpg

Az Empulse TT könnyedén elérheti a 110 mérföldes óránkénti sebességet is. Hozzávetőleg 100 mérföldig bírja egy töltéssel, valamivel tovább, mint a Redshift SM. A 19.999 dolláros motor négy óra alatt tölthető fel.


A Zero Motorcycles lehetőséget ad arra, hogy elektromos motorját, a Zero SR-t a vásárló a saját igényei alapján testreszabhassa. Ez a típus 70 lóerős.

zero-motorcycles-has-a-few-different-options-for-its-electric-motorcycle-the-zero-sr-so-you-can-customize-it-based-on-your-driving-needs-it-offers-a-solid-output-of-70-hp-and-116-ft-lb-torque.jpg

Pénztárcádtól függően határozhatod meg, hogy 81 vagy 161 mérföldet tudsz majd megtenni vele, amelyet a motor töltési blokkjának kiválasztásával érheted el. Az előbbi típus 10.995 dollár, míg e kategória feletti típusok 14.000 dollárra tehetők. A Zero SR továbbá egy picit modernebb technológiával is rendelkezik, mint a feljebb bemutatott társai. LCD kijelző mutatja ugyanis a sebességet, illetve hogy a töltésből még mennyi maradt.

Amennyiben a sebesség a legnagyobb fokmérőd a motor kiválasztásánál, akkor a legjobb választás a Lightning Motorcycle LS 218-as típusa lehet. Hihetetlen, 200 lóerővel bíró gépet kínál a motorgyártó vállalat.

if-youve-got-a-need-for-speed-your-best-bet-is-lightning-motorcycles-ls-218-that-the-company-claims-is-the-fastest-production-motorcycle-in-the-world-it-packs-an-insane-output-of-200-hp-with-168-ft-lbs-of-torque.jpg

Az LS 218 Utah államban állított fel világcsúcsot 2011-ben, ahol 215,907 mérföld/órával száguldott. Autópályán körülbelül 100 mérföldet bír egy kétórás töltéssel. Ez a motorcsoda 38.888 dollárba kerül a leendő tulajdonosának.

Az Energica Ego egy másik opció azoknak, akik a sebesség megszállottjai. Az olasz motor 136 lóerővel bír.

 

the-energica-ego-is-another-option-for-those-looking-for-more-speed-the-italian-superbike-gets-an-output-of-136-hp-with-195-nm-roughly-144-ft-lb-of-torque.jpg

149 mérföldes óránkénti sebességgel száguld, egy töltéssel pedig 93 mérföldet lehet vele motorozni. Hozzávetőlegesen 3,5 óra alatt feltöltődik, de egy DC töltésgyorsítóval 30 percre redukálható ez az idő. Az Energica Ego színeskijelzőn mutatja a töltés szintjét. Jelenleg 34.000 dollárért lehet hozzájutni.

Az Energica gyár továbbá egy kicsivel olcsóbban is árul egy típust, amely az Energica Eva elnevezést viseli. Az Ego-hoz képest a legszembetűnőbb különbség a lóerőben mutatkozik meg, ugyanis az Eva 95 ló erejével tud száguldani, amely jócskán elmarad az Ego teljesítményétől.

energica-also-offers-a-slightly-cheaper-electric-roadster-option-the-eva-the-biggest-difference-between-the-eva-and-ego-comes-down-to-power-as-the-eva-has-an-output-of-95-hp-and-170-nm-125-ft-lb-of-torque.jpg

Ennek ellenére az Eva képes akár a 124 mérföldes óránkénti sebesség elérésére is. ECO módban 124 mérföldet lehet megtenni vele egyszerre, az ára pedig 26.500 dollár. Az átlagos feltöltési ideje viszont megegyezik az Ego 3,5 órás idejével.


A futurisztikus megoldások kedvelőinek ajánljuk az osztrák Johammer motorgyártó fejlesztését, a Johammer J1-et. Egy töltéssel 124 mérföldet bír ki, kinézete pedig egyedülálló, és sokat elárul a Johammer gyár mérnökeinek kreativitásáról.

johammer-a-small-engineering-company-based-in-austria-has-built-a-futuristic-electric-cruiser-dubbed-the-johammer-j1.jpg

Visszapillantó tükrébe beszereltek egy kijelzőt, amely a sebességet mutatja, illetve szükség esetén figyelmeztetéseket is közöl. A top sebessége 75 mérföld óránként, a 62 mérföldes sebességet pedig nyolc másodperc alatt éri el. A Johammer J1-es jelenleg csak Európában elérhető, 26.508 dollárért (euróra átszámolva kb. 24.900 euró).

Forrás:

http://www.businessinsider.com/best-electric-motorcycles-photos-features-2017-2/#johammer-a-small-engineering-company-based-in-austria-has-built-a-futuristic-electric-cruiser-dubbed-the-johammer-j1-8

 

Szólj hozzá!

Címkék: design nyár 2017 tips robog motorosfamily

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr7712638219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása