A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Motoros árváknak segít a MOL Motoros Family

2016.12.12. 12:24 Motoros Family

Évente közel 150 olyan halálos baleset történik a közutakon, melyben motorosok is érintettek. Kevesen tudják, de 70-80%-ban nem a motorosok a felelősek ezekért a tragédiákért. A három éve létrejött MOL Motoros Family összefogásban a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvánnyal (MOTaMOT) most kifejezetten a motoros árváknak, vagyis a motorbalesetben elhunytak családjának rendez gyűjtést december 7-18. között.

mol_mf_adv_640x360_v2.jpg

 

A hazai motorkerékpár-állomány éves szinten 4-6 ezer darabbal bővül, így az elmúlt egy évtizedben 115-120 ezerről nagyságrendileg 170 ezerre növekedett a kétkerekűek darabszáma. Ugyanakkor a motorosok által okozott balesetek száma ezzel ellentétesen csökkent. A 10 évvel ezelőtti 800-900 esetszám 2015-re kevesebb, mint 600-ra zsugorodott. Az összes közúti baleset megközelítőleg mindössze 3-4%-áért felelősek a motorosok. Ennél még a gyalogosok, vagy a kerékpárosok is magasabb arányt érnek el, ráadásul az autós-motoros ütközések 70-80%-ában a gépjárművezetők a felelősek a balesetért.

A sérülések szempontjából a fenti statisztikák szinte lényegtelenek, hiszen sajnálatos módon így is évente közel 150 halálos balesetet szenvednek el a motorkerékpárosok. A MOL Motoros Family célja, hogy a motoros család tagjaival összefogva felhívja a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, hiszen a balesetek jelentős része odafigyeléssel megelőzhető lenne.

A Motoros Family a MOTaMOT alapítvánnyal összefogva idén karácsonyra azt a cél tűzte ki maga elé, hogy szebbé tegyék azon gyermekek karácsonyát, akik motoros balesetben veszítették el szüleiket. Ennek érdekében 2016. december 7 és 18. között várják a szervezők a felajánlásokat a MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT ALAPÍTVÁNY részére, melynek bankszámlaszáma: 12051003-00153216-00200006 (Raiffeisen Bank). A felajánlásokat csak utalással vagy PayPal befizetéssel lehet eljuttatni az alapítványnak, közvetlenül az alapítvány fenti számlájára.

„Magyarországon nagyságrendileg 70-80.000 aktívan motorozó motoros van, és évente közel 150 halálos kimenetelű motoros baleset történik, így a probléma súlya talán jól érzékelhető. Ráadásul, amennyiben a motoros volt a vétkes, gyakorlatilag semmilyen anyagi segítséget nem remélhet a család, még sokszor azokban az esetekben sem, amikor a motoros rendelkezett valamilyen életbiztosítással, mivel ezen biztosítások melléklete, hogy 125 ccm feletti motorkerékpárral elszenvedett baleset kizáró ok, vagy nagyobb kockázati tényező, amely befolyással bír a kártérítés összegére. Mi éppen ezért nem teszünk különbséget a támogatásban aszerint, hogy ki volt a vétkes, csupán a hátrahagyott család, a gyermekek szociális helyzetét vizsgáljuk. Reméljük, hogy az idei évben a MOL Motoros Family segítségével még nagyobb összeget tudunk összegyűjteni az árváknak, mint az eddigi években” nyilatkozta Rimóczi Béla, a MOTaMOT alapítvány képviselője.

A MOL Motoros Family szeretné meghálálni a jótékonyságot: a felajánlók között 3 értékes motoros vezetéstechnikai tréninget sorsolnak ki december 19-én.

„A motorbalesetben elhunytak árván maradt gyermekeinek karácsony előtti támogatása egy olyan ügy, amellyel a Motoros Family nagyköveteként természetesen én is 100%-ban tudok azonosulni. Ezért bíztatok arra mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten segítse az alapítványt, és együtt tegyük szebbé a gyerekek karácsonyát” – mondta Kamarás Iván, színész.

Az akcióval kacsoltós további részletek elérhetőek a www.motorosfamily.hu/jotekonysag oldalon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr2712042537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása