A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Motorosbarát benzinkút Budapesten

2014.10.15. 17:16 Motoros Family

Hallottatok már a MOL legújabb motorosbarát kezdeményezéséről? A cég megkezdte néhány töltőállomás átalakítását, hogy ezzel kedvezzen a motorosoknak, robogósoknak. 

Talán néhányan emlékeztek, hogy nyáron megkérdeztük a Motoros Family tagjait arról, hogy mi a véleményük a benzinkutakról és a tankolás körülményeiről általában, milyen szempontokat vesznek figyelembe, ha tankolásról van szó.

Több százan kitöltötték a kérdőívet, ami azt mutatta meg a MOL számára, hogy ez egy fontos kérdés a kétkerekűn közlekedőknek. Kiderült, hogy nem kényelmes a motoros ruházatban történő tankolás, kézmosás, sokan pedig a parkoló motorok biztonságáért aggódnak. 

Az is kiderült, hogy szívesen vennék a motorosok, ha egy-két apró javítást a töltőállomáson is elvégezhetnének a gépeiken.

A kutatás tanulsági alapján úgy döntött a MOL, hogy néhány benzinkutat kifejezetten a motorosok, robogósok igényeire szabva alakít át, és teszi ezáltal kényelmesebbé a kétkerekű tankolást. Az első motorosbarát kút Budapesten, az Árpád Fejedelem útja 103. szám alatt található.

A megújult töltőállomáson mostantól aszfaltfestés jelöli a motoros tankoló-helyeket, melyek távol esnek a teherautók által használt kútoszlopoktól, a parkolóhoz viszont közel vannak. Van keréknyomás-mérő berendezés, valamint le is tudjátok mosni motorotokat a kézi- és kerékpármosó állomáson. Használhatjátok a bicikli- és motorjavító szerszámokat, ha pedig komolyabb gond van, megtaláljátok a legközelebbi szervizek elérhetőségeit is.

Ezentúl fizetéskor nem muszáj a kútoszlopnál hagyni a gépeiteket, hiszen kijelöltek számotokra a shophoz és a kiszolgáló oldalhoz egyaránt közeli, ugyanakkor a teherautó forgalomtól távol eső parkolóhelyeket.

Ezeket a beállók végében elhelyezett motoros parkoló táblák jelölik:

Parkoló-tábla-négyzet.jpg

 Parkolótábla motorosoknak

 

További kényelmi funkció, hogy a mosdó helyiségekben ezentúl a kézmosóknál, a WC-fülkékben és a férfimosdó piszoárjai mellett felakaszthatjátok a sisakotokat, kabátotokat, kulcsotokat.

 

IMG_7541.jpg

Bukósisaktartó a motorosbarát kút mosdójában

 

Az első motorosbarát töltőállomás példáját követve 2015 tavaszáig további öt kút kerül hasonlóképpen kialakításra, és jövőre már Egerben, Pécsett, Leányfalun, Balatonfüreden és Mogyoródon is élmény lesz a kétkerekű tankolás.

Mező Misi és Kárász Robi már tesztelte az első motorosbarát MOL kutat, ha teheted, próbáld ki Te is!

 

img_7530_2_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr606794469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása