A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Motorfelszerelés a forró nyárra

2017.06.19. 13:57 Motoros Family

Az első forró napok mindig előbb érkeznek el, mint vártuk és rá kell jönnünk, hogy nem készültünk fel eléggé a hőségre. A következő felszerelések segíthetnek abban, hogy kellő mértékben ellen tudjunk állni a hőségnek kétkeréken is.

Szellőzést biztosító bukósisak:

bellracestarhelmet_side-view-2.jpg

A Bell Race Star, a sisakok egyik legjobbja a Bell-nél arról híres, hogy sok levegőt képes átengedni magán.

A szellőzés rengeteget tud segíteni a sisak viselésekor, főleg ha teljes arcot befedő sisakot használunk.

A legtöbb teljes arcot fedő sisak ugyanúgy néz ki, de mindegyik típusnak megvan a saját szellőzési karakterisztikája. Mindegyik versenyzésre tervezett sisak rendelkezik kitűnő szellőzési tulajdonságokkal, mint például a Bell Race Star, Shoei X-14, vagy az Arai Corsair-X. Ár-érték arányban viszont az Icon Airmada és a HJC RPHA-10 a legjobb sisakok.

Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy a nagy szellőzést biztosító sisakok esetében a külső zajok és a fület érő szél is felerősödik, ezért érdemes füldugót is használni nyáron, hogy a hallásunkat is minél jobban óvjuk.

Hálós és szellőzést biztosító motoros kabát:

 

2010-joe-rocket-phoenix-5-0-jacket.jpg

A meleg időkre tervezett dzsekik általában textilből vagy hálós anyagból készülnek. A bőr szerelmeseinek sem kell elkeseredniük, mert a Joe Rocket Phoenix 5.0 motoros dzseki összeköti a kellemest a hasznossal.

A bőrből készült motoros dzsekik télen kiváló védelmet nyújtanak a hideg ellen, azonban nyáron a klasszikus bőrszerelés kellemetlen viselet lehet. Manapság már van olyan textilből készült modell, amely megfelelő szellőzést és hűs érzetet biztosító anyagokkal van kiegészítve. Ha mindenáron bőrdzsekiben rónánk az utakat nyáron is, akkor a Joe Rocket Reactor 3.0 Hybrid dzseki vagy az Icon Sanctuary motoros dzseki kiváló választás lehet a szellőzés szempontjából.

Hálós és szellőzést biztosító motoros kesztyű:

tour-master-dri-mesh-gloves.jpg

A Tour Master Dri-Mesh kesztyűk hűsen tartják a kezeidet, és a nedvesség el tud párologni, megszüntetve ezzel a kellemetlen érzést.

Az izzadt tenyér nem csak a motorozás élvezetét csökkentheti, hanem a vezetést is veszélyessé tudja tenni. Szerezz be egy olyan kesztyűt, amely egyaránt megvédi a kezeidet és a szellőzést is biztosítja.

Motoros nadrág:

fly-coolpro-mesh-motorcycle-pants.jpg

Az olyan motoros nadrág, mint a Fly CoolPro hálós nadrág talán nem hasonlít a hagyományos nadrágokra, de sokkal biztonságosabb és hűvösebb motorozási élményt is nyújt a viselőjének.

Sokan nem tudják eldönteni, hogy a motoros nadrág szükséges-e a motorozáshoz, főleg ha a nyári szezonhoz érkezünk. Manapság már számos olyan motoros nadrág kapható, amely légáteresztő anyagokból készült, és emellett nagyobb fokú biztonságot is nyújt, mint egy egyszerű farmer.

Csizma:

cortech-latigo-air-road-race-motorcycle-boots.jpg

 

A Cortech által fejlesztett Latigo Air Race csizmák perforált bőrből készültek, amely elősegíti a szellőzést. Hozzávetőlegesen 150 dollárért az egyik legnépszerűbb nyári motoros csizmához juthatsz hozzá! Ám a motoros csizma, amely szellőzést biztosít, mit sem ér igazi motoros zokni nélkül. Nem biztos, hogy minél vékonyabb, annál jobb. Ügyeljünk arra, hogy az anyaga felszívja a nedvességet, így kényelmes lesz a motorozás.

 

Forrás: 

http://www.bikebandit.com/blog/post/hot-weather-motorcycle-gear

Szólj hozzá!

Címkék: motoros túra

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr4912605773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása