A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Motoros kalandozások

2014.08.29. 12:28 Motoros Family

Lassan bizony kérlelhetetlenül megérkezik az ősz, mindenki visszavonul a vízpartokról, helyette most már jöhetnek a kellemes városnéző séták, a nagy biciklizések vagy a hegyi túrák. Velünk, motorosokkal sincs ez másképp, csak éppenséggel mi (ilyenkor is) vasparipánkkal vesszük célba azokat a helyeket, amiket mások mondjuk autóval. De merre is érdemes „csatangolni”, ha egy kellemes kanyargással egybekötött utazás a cél?  A lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Még csak át sem kell lépni az országhatárt, kis hazánkban is találni bőven olyan helyeket, ahova mindenképp érdemes ellátogatni. Ha csak egy napra vagy délutánra keresel elfoglaltságot, célba veheted a Budapesttől Északra, Észak-Nyugatra eső területet: a Pilis gyönyörű, és fantasztikus utak vezetnek arrafelé. Fagyizz egyet Szentendrén, gyönyörködj a váci kilátásban, nézd meg az Esztergomi Bazilikát, majd „csorogj le” a festői Pilisvörösvár, Solymár felé vezető utakon - talán nincs is olyan motoros, akinek ez ne tetszene.

Dél-Magyarországon ugyancsak kedvelt túrahelyszín a Mecsek és környéke, szintén remek, kanyargós utakkal. Erre járva megejthetsz egy pécsi városnézést, és elfogyaszthatsz egy finom villányi bort (persze csak ha ott szállsz meg éjszakára, és nem motorozol már tovább).

A Mátra és a Bükk sok lehetőséget kínál a kanyarogni vágyó motorosoknak: Parádsasvár, Sirok, Eger, Szilvásvárad, Lillafüred mind-mind olyan gyönyörűségesen szép helyek, melyeket akár többször is érdemes meglátogatni.

resized_a7e87c261e754f9b61ff4a312f122c62.jpg

A szomszédos országok már közvetlenül a határ mentén is dúskálnak a lélegzetelállítóan szép helyekben. Ausztriánál átlépve azt gyakorlatilag alig kell pár kilométert utaznunk, és máris idilli, mesés hegyi utakra érkezünk. A népszerű Grossglöckner és a Nockalmstrasse mellett ajánlhatnánk az Alsó-Ausztriai völgységben található Türnitz környékét, mely Budapesttől körülbelül 3 óra alatt elérhető.

Szlovákia felé is bátran indulhatsz, Zólyom, Harmanec és Donovaly környéke közelségüknek, az olcsó szállásoknak és a sok látnivalónak köszönhetően ideális célpont akár rövidebb, akár hosszabb gurulást tervezel.

m1_0.jpg

Útra fel tehát, sok szép hely vár, már csak rajtad múlik, melyiket járod be! Nektek mi a kedvenc túraútvonalatok? Írjátok meg nekünk!

És ne feledjétek, már országszerte megtaláljátok MOL Motoros Family térképeinket az alábbi MOL kutakon:

-       Eger, Rákóczi út (Mátra-Bükk)

-       Pécs, Komlói út (Baranya-Mecsek)

-       Leányfalu (Dunakanyar - Dobogókő)

-       Balatonfüred (Balaton északi part)

-       Mogyoród

-       Budapest, Árpád fejedelem útja

MotorosTérkép.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr196647899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása