A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Játszóteret újít fel a Motoros Family

2014.06.05. 09:41 Motoros Family

Már csak pár nap van hátra e havi akciónkig, melynek során – mint már valószínűleg jól tudjátok - ugye egy játszóteret újítunk fel. Előző bejegyzésünk óta már az is kiderült, hogy a dömösi Szivárvány óvoda lett az a szerencsés, melynek játszóterét kicsinosítjuk, biztonságosabbá tesszük. 

JATSZOTER-FELUJITAS_06.07..jpg

Az óvoda játszóterén mindösze 10 játék található, és azok is közel negyed évszázadosak

Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy az ország összes játszóterét felújítsuk, de szeretnénk megmutatni, hogy egy kis összefogással, lelkesedéssel mi minden elérhető! 


És szükség is van erre, hiszen a hazai terek állapota – hogy is mondjuk – nem mindig megfelelő, sok helyen még csak nem is kielégítő. És itt egyáltalán nem arról van szó, hogy hiper-szuper-modern, legújabb játékokkal kell hogy felszerelve legyen, hiszen a gyerekeknek a hangulat a lényeg… hogy jól érezzék magukat, önfeledten tudjanak játszani. Tudod, amikkel mi játszottunk anno, 20-30 évvel ezelőtt, azok máig sem „mentek ki a divatból”. De a biztonság elengedhetetlen, és sokszor ebben van hiány. A kiálló éles tárgyak, kemény felületek, és még sorolhatnánk, mind az előbb említett örömből vesznek el, a szülők szemszögéről nem is beszélve, akik félve engedik ki a gyerekeket az ilyen helyekre.

 

playgroundsafety1.jpg

Egyébként tudtátok-e, hogy 2008 év vége volt a határidő, mikorra is EU-kompatibilissé kellett tenni az összes hazai játszóteret? Ez viszont nem azt jelentette, hogy egy-egy placcot kompletten le kellett cserélni, mindössze azt, hogy a nagyon rossznak ítélt játékokat megfelelő állapotúra kellett cserélni, meg kellett szüntetni a beakadás-veszélyes helyeket, a talajra ütéscsillapító réteget kellett tenni.

Ez persze sok esetben csak tűzoltás volt, és az állag, ha nem tartják fenn, közismerten romlik.  Ezért van szükség a folyamatos karbantartásra. Szóval ha neked és az ismerősöknek van egy kis „barkács-hajlama”, nyugodtan fogjatok össze, menjetek el akár a legközelebbi oviba, iskolába, és hajrá!

 

jatszoter.jpg


Addig is tartsatok velünk most szombaton, június 7-én, csaljunk mosolyt együtt a gyermekek arcára!

 

https://www.facebook.com/events/1416945271919168/


(A képek forrása: humptybumptykids.com, femina.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr796280696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása