A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Indul a szezon - Ügyeljünk saját védelmünkre!

2014.04.24. 16:04 Motoros Family

Itt a tavasz, a kellemes, langyos idő hatására immár jól észrevehetően kirajzottak a motorosok az utakra, utcákra. Akár hobbi célból, akár mindennapi közlekedési eszközként használod a gépet, a balesetmegelőzés kérdése mindkét esetben ugyanolyan fontos.

Minket, motorosokat nem véd a kasztni, ezért sokkal sérülékenyebbek vagyunk, mint autóval közlekedő társaink. Akár egy hosszú túrára indulsz, akár a „következő sarokig”, nem szabad elfelejteni, hogy a mi elsődleges védelmi vonalunk a motorosfelszerelés, amit viselünk…

 

biztkozl_kep1.jpg

 

Lehet ez bőr, kordura, kevlár (de még egy normál, hosszú szárú farmer is jobb a semminél), a lényeg, hogy sose indulj el megfelelő (teljes testet takaró) ruházat nélkül – nem, még robogózni sem, hiszen a városban is ugyanolyan maró az aszfalt, ugyanolyan kemény az autók fémje, és ugyanolyan oszlopok sorakoznak az út szélén, mint a nyílt utakon. Ráadásul az urbánus környezet dzsungele még inkább „nehezített pálya”, elég csak a hétköznapok óriási forgalmára, a dugókra, tülekedésre gondolni.  

 

Tehát ugye Te is belátod, hogy könnyebb felkapni valami, mint később átültetni a bőrt a hátsódról a karodra. Tehát bármennyire hangulatosan olaszos is, ezt a szerkót semmiképp nem ajánljuk robogóra sem:

 

biztkozl_kep2.jpg 

A modernebb motorokon ma már számos biztonsági berendezés is segít minket, ilyen többek között az ABS, a kipörgésgátló, ezek természetesen hasznos és jó dolgok, de ne bízzuk magunkat csupán a technikára… Az aktív védőfelszerelések mellett a passzív biztonságra is érdemes és kell is áldozni – nevezetesen, a saját tudásunkat kell fejleszteni. Ma már számos vezetéstechnikai oktatás, tréning közül lehet válogatni, melyek remek lehetőséget kínálnak erre. Talán mondanunk sem kell, az itt szerzett tudás adott esetben akár életet menthet, vagy jelentősebb anyagi károktól óvhat meg.

 

Blogunk következő részében – mindenféle elrettentő szándék nélkül – azzal folytatjuk, hogy mit kell tenni, ha mégis megtörtént a baj. Jó tanácsokat adunk a helyes teendőkre vonatkozóan, akár alanyai, akár szemtanúi vagyunk egy motoros balesetnek.

 

(A képek forrása: http://cdn.rideapart.com/http://www.theworldorbust.com/)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr1006082115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása