A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Készítsd fel motorod a nyári túráidhoz!

2017.05.18. 09:29 Motoros Family

A több hónapos pihenés után motorodnak szüksége van az átvizsgálásra. Nagyon fontos, hogy mielőtt újra nekivágsz a nyári motoros túráknak, megnézd, hogy minden jól működik-e. Mindez segít a balesetek megelőzésében és a biztonságod megőrzésében.

 motorcycle-3.jpg

Akkumulátor

Tisztítsd meg az akkumulátor csatlakozóit és ellenőrizd az elektrolit szintjét – amennyiben a sapka eltávolítható – és szükség szerint adj hozzá desztillált vizet. Ne feledd, hogy az elektrolit savat is tartalmaz, ezért kerüld vele a közvetlen érintkezést és viselj szemvédőt. A szódabikarbóna és a víz semlegesíti a savat. Amennyiben az akkumulátor nem volt a szerviz töltőn, akkor az akkumulátor nagy valószínűséggel gyenge lesz. Kapcsold be a gyújtást rövid időre és figyeld meg mennyire világítanak a fények. Ha a fény gyenge vagy egyáltalán nem kapcsolódik fel, akkor töltsd fel az akkumulátort. Ha az akkumulátor teljesen lemerült, akkor valószínűleg szulfatált és cserére szorul.

 testing-motorcycle-battery.jpg

Üzemanyag

Hacsak nem teszel bele üzemanyag-stabilizáló anyagot a pihenési időszak előtt, a hónapok haladtával az üzemanyag elkezdhet lerakódni a karburátoros fúvókákba és a járatokba, így eltömítheti az injektorokat és az elektromos üzemanyag-szivattyúkat is. Távolítsd el a gázsapkát és nézz bele a tankba egy kis zseblámpával -először kapcsold fel, hogy elkerüld a szikrázást. Nézd meg, hogy van-e rozsda a tartályban és figyeld meg, hogy az üzemanyagon van-e lerakódás vagy egyéb szennyeződés. Szagold meg az üzemanyagot. Ha olyan szaga van, mint a régi lakknak, akkor valószínűleg az üzemanyag-ellátó rendszert ki kell üríteni, leöblíteni és az üzemanyagszűrőt ki kell cserélni. Ha a motorod nem indul, mivel el van dugulva az üzemanyag-ellátó rendszer, az alapos tisztítást igényel.

maxresdefault_1.jpg

Ellenőrizd az olajszintet és nézd meg az olaj színét. Ha az olaj sötét színű vagy az olajszint alacsony, akkor indítás előtt cseréld az olajt és a szűrőt. Ha az olaj nem tűnik nagyon rossznak, akkor indítsd el a motort, hagyd, hogy felmelegedjen és a szennyeződések a felszínér kerüljenek, majd ürítsd ki.

 

Gumiabroncs

Ellenőrizd a gumiabroncsokon lévő repedéseket, kopásokat és sérüléseket. Az 5-6 évnél idősebb gumiabroncsokat érdemes lecserélni még akkor is, ha nem olyan kopottak. Alaposan vizsgáld meg a használati utasításban ajánlott nyomáson.

 2015_2f09_2fmotorcycle-tires_1.jpg

Folyadék

A folyadékkal hűtött motorok fagyálló folyadékát/hűtőfolyadékot legalább kétévente ellenőrizni, öblíteni és cserélni kell, mert a régi hűtőfolyadék korróziót okoz. Továbbá 5 évente cseréld ki a tömlőket, a hőfokszabályzót és a hűtősapkát is.

 

Fék

Ellenőrizd a fékbetéteket, a dobok kopásait és a forgórészeket. Ellenőrizd a fékfolyadékot, amelyet kétévente cserélni kell – ha sötét színűnek tűnik, akkor cseréld le.

 front-brake-check.jpg

Indítsd el a motort és hagyd, hogy lassan bemelegedjen. Ellenőrizd az összes vezérlőt, a fényt és a tartozékot, hogy minden biztosra működjön. Utazás előtt ezeknek a részeknek az ellenőrzése akár meg is menthetnek az utakon.

Mindig gurulj óvatosan!


Forrás: 

http://www.roadrunner.travel/2017/04/03/get-your-bike-ready-for-summer/

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság nyár 2017 motoros túra robog motorosfamily

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr3912513057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása