A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

"Isten útjai kifürkészhetetlenek"

2016.11.17. 12:10 Motoros Family

Legalábbis ezt hirdeti a mondás. Sokszor használják ezt átvitt értelemben, de vajon mire asszociálhatunk a konkrét jelentés kapcsán? A történelem során számos olyan útszakasz, autópálya született, melyek múltja és legendája generációról-generációra öröklődik a szenvedélyes utazók családjában.

A mostani bejegyzésünkben ezekből gyűjtöttünk össze nektek egy csokorra valót, tesztelve, hogy valóban annyira kifürkészhetetlenek-e!

  1. A 66-os út

A Route 66, vagyis a 66-os út az Egyesült Államok és egyben a világ leghíresebb országútja. A 66-os országút építése 1926. november 11-én kezdődött azzal a céllal, hogy összekösse a keleti és a nyugati országrészeket. A csak kétirányú forgalomra alkalmas útvonal teljes egésze, vagyis a Chicago – Los Angeles szakasz mindössze 11 év alatt épült meg. 1938-ban már át is adták a forgalomnak.  Az államközi autópályák megjelenése miatt a ’60-as évektől csökkent a forgalma, innentől nevezik a „Veteránok útjának”.

1_2.jpg

 

  1. Lombard Street

A Hyde és Leavenworth Street között, San Franciscoban található a Lombard Street, melyet a világ legkanyargósabb utcájának tartanak. A Lombard Streeten 8 hajtűkanyart alakítottak ki, hogy csökkentsék a hegy természetes emelkedését. A sebességhatár ezen a szakaszon 8 km/óra. A szintén San Franciscoban található Vermont Street és a burlingtoni Snake Alley Iowaban szintén híresek kanyarulataikról.

2_2.jpg

  1. Orchard út

Az Orchard Road Szingapúr legfontosabb bevásárló utcája, melyet a helyiek is gyakran látogatnak, de a turisták számára is az elsőszámú látnivalók közé tartozik. Nevét azokról a gyümölcsösökről kapta, melyekhez vezet. Az Orchard Road mentén üzletek, éttermek, kávézók, hotelek és nightclubok sorakoznak. Itt található a szingapúri elnöki rezidencia, az Istana is. Karácsonykor az egész utcát kidíszítik, a pálmafákra rénszarvasokat és havas mézeskalács házakat ültetnek.

 3_1.jpg

 

  1. Stip sugárút

A szerencsejátékosok földi Paradicsoma a Nevada sivatagos vidékének déli részén fekvő Las Vegas. Az egész városban mindenütt találunk kaszinókat, de a Las Vegas Boulevard egyik részén, a Stripen találjuk a legtöbbet.

4_2.jpg

  1. Champs-Elysées

Számos mozijával, kávézóival, luxusüzleteivel és vadgesztenye fáival a Champs-Élysées egyike a leghíresebb utcáknak Párizsban és Franciaországban. Az elegáns és széles sugárút Párizs elsőszámú bevásárló utcájaként a Place de la Concorde-tól az Arc de Triomphe-ig halad.  Felső szakaszát leginkább hivatalok és a helyi lakosok foglalják el. 1975 óta a Tour de France utolsó szakasza hagyományosan a Champs-Élysées-n végződik, a versenyzők 6-8 kört tesznek oda-vissza a sugárúton.

 5_1.jpg

+1 Silvretta-Hochalpenstraße- Ínyenceknek

Tirolt és Vorarlberget köti össze, a montafoni hegyi világon átvezető út, mely 22,3 km hosszú és 34 hajtűkanyarral köti össze Montafont a Paznaun-völgyben található Galtürrel. Ez a legkedveltebb és leggyakrabban autózott hegyi út Ausztriában, évente 400.000 turista keresi fel. A hágón található a Sivretta Stausee, amely a legmagasabban fekvő hajózható tó Európában. Az alpesi utat a motorosok is kedvelik, és több oldtimer versenyt és kerékpárversenyt is rendeznek itt.

6_1.jpg

Források: erdekesvilag.hu  latvanyossagok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr7011968921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása