A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Ne csak lásd, vedd is észre!

2016.10.28. 16:31 Motoros Family

Lassan itt a november és egyre közelebb kerülünk a hűvös időhöz.  A csúszós utak és hosszútávon kialakuló ködfoltok gyakorisága miatt különös figyelmet kell fordítanunk a biztonságos közlekedésre, és a baleset megelőzés fontosságára.

del-rio-carichoff-sacramento-personal-injury-law-firm.jpg

Mostani bejegyzésünkben összegyűjtöttünk nektek pár videót, melyek feladata, hogy felhívja a figyelmet a vezetők közötti kölcsönös tisztelet és odafigyelés fontosságára, mert ez a két dolog elengedhetetlen a hidegbe forduló évszakokban. 

Íme egy reklám, amiben a motoros nem több, mint egy közlekedő, még ha sérülékenyebb is, mint az átlag. „Tartsd szemmel a motorost”- hirdeti a kisfilm üzenetét frappáns, tömör módon, mindössze fél percben. Ezen felül külön felhívja a figyelmet arra, hogy a motorosnak és az autósnak egyaránt tiszteletet kell mutatnia a másik irányába, hiszen mindketten átlagemberek, jogosítvánnyal a kezükben, csak épp eltérő kerékszámon haladnak az utakon.

A „Look twice - save a life” mozgalom Amerikából indult, de népszerűsége újabb és újabb kontinensekre ível át. A mozgalom tagjainak csupán annyit kell tenniük, hogy feltöltik videójukat valamelyik videó megosztó portálra, és megjelölik a fent említett szlogent ( Nézz körbe kétszer, ments egy életet!). A mozgalom lényege, hogy kevesebb karambol legyen az utakon, a már megtörtént és nyilvánosan bemutatott balesetekből levont tanulság következtében.  

Válogatásunkból nem maradhat ki az igazi retró sem. A „Think once, think twice, think bike!” kampány a ’60-as évek végén indult Amerikában. Elsődleges célja volt az autósok és motorosok közti ellentétek feloldása, az eltérő járművek és azok vezetésének, közlekedésének megismertetése a két oldallal, valamint ezek helytelen használatának következményeire való felhívás.

A kisfilm ugyan az 1970-es években készült, de üzenete ugyanolyan világos és fontos a mai napokban is: az utakon közlekedőknek egyformán kell figyelmet fordítaniuk egymásra, legyenek kettő vagy négykeréken.

 

Reméljük, hogy a válogatásunk segítségével ti is kicsit másképp tekintetek majd a „kollégákra”. 

Linkek: Youtube.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr4611848127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása