A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Tiltólistás motorfelszerelések

2016.08.10. 15:30 Motoros Family

Bár napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a biztonságos közlekedésre, rengeteg motorost látni nap mint nap az utakon, akik az elővigyázatosság helyett a vagány megjelenést választja. Összeszedtünk pár tiltólistás motorfelszerelést, ami bár hivatalosan nem tiltanak a magyar törvények, mi mégis inkább óva intünk tőle mindenkit.

Nyitott bukósisak

A nyitott bukók melletti érvek szinte mind arról szólnak, hogy a viselője mennyire szereti az arcán érezni a szellő kellemes simogatását. Ám ha a szelet ilyen formában érzi a viseló az arcán, ugyan ilyen kellemesnek tartja majd a nagyobb rovarokat, felverődő kavicsokat is? Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy egy esés esetén a nyitott bukók védelme töredéke a zárt bukókéhoz. Bár árban és megjelenésben tagadhatatlanul élenjáróak, mi inkább a biztonságra szavazunk.

nyitott_buko.jpg
A színes az új fekete

Tudjuk, hogy a fekete vagány és elég jól kombinálható ruhadarab, ha már a megjelenésnél tartunk, de igyekezzünk minden esetben színes, jól látható ruhát választani ezzel is felhívni a közlekedésben részt vevők figyelmét önmagunkra. Igyekezz úgy 9sszeválogatni motoros szettedet, hogy az rossz látási körülmények között, esős időben és éjszaka is jól látható legyél a motoron, illetve arról leszállva is.

fekete_ruhazat.jpg
Zárt lábbeli

Bár nem szabályozzák, az a legkevesebb, hogy protektoros cipőt, bakancsot vagy csizmát keresel magadnak, olyan kialakítással, hogy a hajlított térd miatt esetleg felcsúszó nadrág is mindvégig takarja a szárát. Sokáig a motoros vizsgán is előírás volt az olyan cipők viselése amikből nem látszik ki a boka, lábszár. Ez már csak azért is hasznos, mert elkerülhetjük vele az egyéb megfázásokat, beázást és sok védelmi funkciókat is kiküszöbölhetünk vele.

rossz_cipo.jpg
Strand szerkó

Szerencsére egyre kevesebb motoroson látni, a robogósok pedig csak az első esésig vagánykodnak strandra igyekvő amerikai szörfös tini outfitben. A nyári meleg nagyon sok veszélyt jelent már önmagában is, az egyik legnagyobb számban előforduló jelenség pedig, hogy a vezetők a forróság hatására sokkal ingerültebbek, bágyadtabbak és figyelmetlenebbek lesznek, ne emeljük a tétet még pluszban azzal is, hogy rövid gatyában és standpapucsban motorozgatunk mellettük. Ha már nagyon nem bírjátok a hőséget, egy protektor akkor is kötelező. Szerintünk.

Egy számmal nagyobb, maradhat?

Röviden: nem! A motoros ruházat, a biztonsági felszerelések, bukó, protektor stb. lényege pontosan az, hogy eséskor óriási erők hatnak rá, ami csak akkor tud funkciójában megfelelően működni, ha a testrész, aminek védelmére vásároltuk, tökéletesen passzol az eszközbe. Fontos körültekintően megválasztani a megfelelő méretű biztonsági felszereléseket, hiszen ha rosszat választunk, vagy rosszul használjuk őket, pl. bukósisak rossz méretcsatolása, pont az ellenkező hatást fogjuk elérni velük egy eséskor. Természetesen ez ugyanúgy vonatkozik a mögöttünk ülő utasunkra is.

Összefoglalva tehát csak javasolni tudjuk, hogy a biztonságos közlekedés elengedhetetlen elemei kellene, hogy legyenek a fent felsorolt dolgok. Ha pedig a törvény hivatalosan meg is engedi ezek használatát, legyünk körültekintőek és saját védelmünk érdekben használjuk az okos megoldásokat.

képek: pinterest.com 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr3110116550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása