A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Gyermekek a motorozás játszóterén

2014.06.02. 09:30 Motoros Family

Olyan gyorsan eltelt a május, hogy szinte észbe se kaptunk, és már megyünk is a – remélhetőleg most már igazi, forró – nyárba. Ez részünkről azt is jelenti, hogy vége a biztonságos közlekedés hónapjának, de persze robogunk tovább, természetesen a szép júniusba is csempészünk egy jótékonysági napot… ezúttal egy – általatok választott – játszóteret újítunk fel, hogy mosolyt csaljunk a gyerekek arcára.

Hiszen nekik az ott töltött idő az igazi öröm, olyan, mint mikor mi, felnőttek kimegyünk egy motorversenyre, ahol egész nap elvagyunk. És ki tudja, milyen történetek indulhatnak ott…. A kis hinta, libikóka, mászóka mellett biztosan ismerős a kis műanyag motor is a játszótérről, a srácok kedvence… de mi van akkor, ha a gyermek felveti, hogy mi lenne, ha olyan motorra ülne, ami megy is? Ha hiszitek, ha nem, egy barátom gyermeke így kezdte motoros pályafutását mindössze pár évesen. 

 

Main2_DesmosediciVR_child.jpg

 

Sok szülőnek már maga a gondolat egy rémálommal ér fel, hiszen „elesik”, „összetöri magát”, ésatöbbi… mégis, azt mondom, ha felmerül a téma, és a gyereknek van kedve hozzá, támogassuk, és egészen nyugodtan vezessük be ebbe a nagyszerű világba!

Idővel úgyis kiderül, hogy hosszú távon is élvezi-e, tehetséges-e benne… most nem feltétlenül egy versenyzői karrierre gondolok, az keveseknek adatik meg, de veszteni nem lehet vele, sőt, mindenképpen több lesz vele a gyermek (ez minden sportra igaz persze). Ma már több helyen van kifejezetten kicsiknek szóló oktatás, pici motorokkal, akár szakmai, ugyanakkor játékosan fejlesztő környezetben, ezek igazi élményt jelenthetnek az ifjoncoknak. 

 

child1.jpg

 

 

Az előbb említett ellenérveket pedig ne használd, Kedves Szülő, hiszen értem én, hogy ha bekövetkezik egy esés, az a világ vége lenne abban a pillanatban, de inkább most essen egy kicsit, kicsi lila folttal (megnyugtatlak, akkorát úgyse tud, hogy bármi komolyabb baj legyen), mint majd később, tapasztalatlan, forrófejű „sihederként”.

Hiszen aki korán kezdi, abból nagyobb eséllyel válik a későbbiekben egy remek technikával rendelkező, már tizenévesen tapasztaltnak és jó vezetőnek mondható, igazi motoros fiatal, aki nem az ezres Gixxeren akarja kiélni száguldási hajlamát a Nagykörúton éjfélkor, hanem valóban a motorozás öröméért pattan majd nyeregbe… ez azért nem hangzik rosszul, ugye?   

Wanneroo-Junior-Motocross-Club-Unknown-Young-Child-Motocross-Rider.jpg

(Képek forrása: talmacsiring.hu, elitetoys.com.au, andrewtinglephotography.com.au)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr976258925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása