A Motoros Family-ről

Közösség

Friss topikok

  • Kocsó: Egy oktatótól hallottam azt a tippet, hogy sötétben rendszeres időközönként érdemes rövidet dudáln... (2015.01.20. 09:53) Éjszakai motorozás
  • cartshee: Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb s... (2014.07.14. 14:18) Miért is jó robogózni?
  • Kelly és a szexi dög: és ez az autóvezetésre is igaz... (2014.05.19. 13:40) Vezetés? Technika?
  • torró: Hát igen. Nincs biztosíték arra, ha motorra ülsz bármi történhet. De ez igaz mindenre.Furcsa dolgo... (2014.05.18. 17:08) Miből van a baj?
  • DRacsi: 27 éve nyomom a városban, de amikor hátrafordultam mindig ráfutás lett belőle...... soha NE fordul... (2014.05.08. 14:41) Jó tanácsok városi közlekedéshez - motorosoknak

Miért is jó robogózni?

2014.05.28. 10:31 Motoros Family

Nem véletlen, hogy elég sok (egyre több) két keréken közlekedőt, legfőképp robogóst látni a városban… számtalan előnye van annak, ha autó helyett egy ilyen kis szerkezettel próbálsz eljutni A-ból B-be. Talán az egyik legfontosabb maga az idő-tényező. Egy mopeddel nem létezik az a szóösszetétel, hogy ülni a dugóban, vagy araszolni a hatalmas forgalomban. Ha robogóval vagy, úgy siklasz át a legkuszább forgalmi szituációkon is, hogy öröm nézni, mindig te lehetsz az első a piros lámpánál, és legálisan használhatod a buszsávot is. És ez persze kapásból össze is függ a második(?) legfontosabb tényezővel, a fogyasztással – egy 125 köbcentis, de még egy nagyrobogó is simán elmegy 3 liter körül - ennél ugye még a legkisebb fogyasztású kocsi is minimum a dupláját eszi, és ha a városban laksz, megkockáztatom még a BKV-nál is olcsóbb (és kulturáltabb :))

 

dsc_3394.jpg


A parkolás sem okoz soha gondot, gyakorlatilag bárhová leteheted a gépet, ha van hely, simán a járdára is, és még parkolódíjat sem kell fizetni.  
Sokan az miatt aggódnak, hogy „de így nem tudok csomagokat magammal vinni”… dehogynem! Ha beszerzel egy jó kis dobozt a paripádra, ez sem lehet akadály, az ülés alatti tárolórekesszel kombinálva simán elnyeli a bukót, kabátot (ha beszaladsz valahová), vagy a boltlátogatás eredményét.
Nem mellesleg, eleve megvenni, átiratni is olcsóbb egy robogót, mint egy autót, a biztosítás költségeiről már nem is beszélve. Ha 50-es robogóval jársz (ami mondjuk elég lélekvesztő, szerintem egy 125-ös a „minimum”), abba tényleg szinte csak benzin kell, és mehetsz is.

 

125_robogo_45.jpg

 

És ha nagyon messzire megyünk: minél több a robogó, annál kevesebb az autó, minél kevesebb az autó, annál kevesebb a dugó, minél kevesebb a dugó, annál élhetőbb a város, minél élhetőbb a város, annál boldogabbak vagyunk…. Nos, kedvet kaptál már!?

A képek forrása: tesztmotor.hu

1 komment

Címkék: vespa robog mopad

A bejegyzés trackback címe:

https://motorosfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr396222798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cartshee 2014.07.14. 14:18:31

Mióta "megnyitották" előttünk a buszsávokat, azóta csodálatos a városban robogni.. vannak sűrűbb szakaszok, de azokon is gond nélkül lehet keresztül haladni még egy nagyobb robogóval is ! Jelenleg 400-as Burgmannal járok, ami nem épp egy kis termetű darab, de bárhol simán elmegyek.. Persze nyilván a 25 éves rutin is kell hozzá.. Széles utat minden motorosnak !!
süti beállítások módosítása